15 feb. 2015

Ärtsoppa



Veckans lunchsoppa blev ärtsoppa. Inte den traditionella med fläsk, utan med frysärtor (sådana på påse). Till två portioner behöver du:

  • 3 dl frysta ärtor
  • 2 dl vatten
  • 1/2 gul lök
  • creme fraiche
  • ingefära
  • salt och peppar
  • ev. grönsaksbuljong eller fond
1. Skär gul lök i små bitar och fräs den i lite olja. Häll på vatten och eventuellt lite grönsaksbuljong samt de frysta ärtorna. Låt småputtra i 10-15 minuter. 

2. Om du har färskt ingefära river du en liten bit och lägger i. Lika så med malen ingefära på burk. Godast är färsk men det fungerar lika bra med ingefära på burk.

3. Mixa allt till en slät tjock soppa och häll tillbaka i kastrullen. 

4. Tillsätt två matskedar creme fraisch och rör om tills det har smält. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera soppan snarast med en klick creme fraiche.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar